GERARD DE HOOG NATUURFOTOGRAFIE

Even voorstellen:

 

Welkom op mijn website. Ik hoop dat u evenveel plezier beleeft aan het kijken naar mijn foto's als ik heb gehad tijdens het fotograferen.

 
Mijn naam is Gerard de Hoog. Ik fotografeer inmiddels  meer dan 35 jaar en beleef nog altijd veel voldoening aan de natuurfotografie. Vogels waren in het begin van mijn fotografieloopbaan het hoofdonderwerp. Later is mijn interessegebied zich steeds meer gaan verbreden.
Ik vind met name het verdiepen in je onderwerp en een goede voorbereiding een eerste vereiste om te komen tot goede foto's. Als het, vaak na lang wachten, lukt om de foto te maken die ik in gedachten had dan schept dit veel voldoening. Daarnaast voorkom je door kennis van je onderwerp onnodige verstoring. Sinds begin 2011 heb ik de kans gekregen om veel meer tijd aan de natuurfotografie te besteden.

Ik ben lid van het Natuurfotografen Gilde en van VNF-West. Het is leerzaam te kijken naar andermans werk en ook een kritische beoordeling te krijgen van collega natuurfotografen. Een deel van mijn opnames heb ik ondergebracht bij Natureinstock. Regelmatig worden er opnames gebruikt voor onder meer boeken en tijdschriften.

Bent u geinteresseerd in publicatie of aankoop van een van mijn opnames vul dan het Contactformulier in. De beelden op deze site zijn slechts een klein uittreksel van de door mij gefotografeerde onderwerpen. U kun natuurlijk altijd een beeldaanvraag bij mij doen van een onderwerp welke niet op deze site te zien is, wellicht heb ik deze in archief.